Vara otrogen eller ha en öppen relation? En värld full av möjligheter!

Att ha en öppen relation kan för vissa av oss låta som att man både spar kakan och äter den. Det är visserligen en sliten metafor, men ska sanningen fram är det svårt för vissa av oss att se hur man kan vara i en stadig relation med en person samtidigt som man har sex med andra. Det kan även kännas svårt att försvara som ett moraliskt sätt att leva på.

Det finns helt klart fortfarande ett ansenligt stigma kring öppna relationer, men kan det vara så det faktiskt är svaret på hur du upprätthåller en lycklig och härlig relation med personen du älskar?

En ny inställning

Alla som någon gång varit i långvarig relation vet att de där första känslorna av lust och passion sakteliga bleknar med tiden, och istället utvecklas en djupare vänskap. Detta är såklart väntat – ni är mer vana vid varandras kroppar, vanor och det finns inte lika mycket nytt att upptäcka hos den andra personen.

Begäret efter nya älskare och den spännande känslan av att utforska nya kroppar är så stark att den får många att vara otrogna. Att läsa otrohetsstatistiken i Europa är fascinerande. I exempelvis Finland, erkänner 36 procent av människorna att de har affärer och i Storbritannien var en miljon människor intresserade av att vara otrogna mot sin långvariga partner.

Danmark är dock extra intressant att läsa om, 46 procent erkänner att de har haft utomäktenskapliga affärer. Nästan hälften av alla tillfrågade hade alltså varit otrogna mot sin partner åtminstone en gång.

Att få veta att någon du älskar har varit otrogen mot dig med någon annan (eller flera andra) älskare är fullkomligt förkrossande – men vad skulle hända om sveket togs bort ur ekvationen? Vad skulle hända om du fortfarande levde med din parter, brydde dig och tog hand om denne, och dessutom åtnjöt möjligheten att ha sexuella möten med andra?

Öppna relationer kan vara lösningen.

Återigen, för vissa låter öppna relationer helt absurt. Men låt oss överväga de praktiska fördelarna.

Vara otrogen eller ha en öppen relation

Kan öppna relationer bygga djupare emotionella band?

Först och främst, det finns vanligtvis en person i varje relation som är mer sexuell än den andra. När denna man eller kvinna behöver mer fysisk intimitet men inte får det kan de bli frustrerade – vilket kan leda till att denne person känner sig stött.

Känslan av att ständigt bli avvisad kan skapa en spricka i paret, något som gör att de glider längre och längre isär… tills en separation verkar vara den bästa lösningen.

Att ha en öppen relation kan mycket väl rädda sådana relationer. Om den mer sexuella personen kan få sina fysiska behov uppfyllda på annat håll, kan känslan av avvisning försvinna. Deras aptit skulle åtminstone bli tillfredsställd genom otrohet.

När hindret kring obalans i sexualiteten inom paret är borta från ekvationen skulle de istället kunna fokusera på mer emotionella aspekter av deras relation.

Den främsta fördelen med öppna relationer och otrohet är friheten att få åtnjuta nya, upphetsande och passionerade möten med människor du finner fysiskt attraktiva men du kan fortfarande ha en djup och emotionell relation till din partner.

En studie visar att människor i öppna relationer mycket väl kan vara lyckligare och sundare än de som klamrar sig fast vid monogami.

Otrohet fungerar för många människor också. Spänningen med att ha otrohetsaffärer bakom sin partners rygg, spänningen i att undvika att bli upptäckt gör de sexuella mötena mer upphetsande. Återigen, detta betyder inte att de som är otrogna inte är är djupt förälskade i sin partner – det betyder bara att de har naturliga behov som måste bli uppfyllda på något vis.

På Viktoria Milan, vårt dejting nätverk som förser dig med ett bekvämt och säkert sätt att möta likasinnade upptagna personer för diskreta möten. Du kan ordna så att din profil har garanterad anonymitet om du letar efter en affär, men det behöver inte vara nödvändigt om du har en öppen relation.

Kanske kan både du och din långvariga partner skapa profiler tillsammans och hjälpa varandra att välja nya älskare. Detta kan till och med återantända gnistan av passion mellan er – och också addera lite extra krydda I er relation.