HEMLIGHETER PÅ ALLA HJÄRTANS DAG

09/02/2017. Victoria Milan, en ledande dejtingsida som sammankopplar människor över hela världen, avslöjar förbluffande resultat från en världsomspännande studie kring människors otrohetsvanor under Alla hjärtans dag. Undersökningen frågade deltagarna huruvida de planerade att spendera Alla hjärtans dag med sin partner eller sin älskare, och vilka ursäkter de använder för att i så fall komma undan. Undersökningen involverade 5907 vuxna, från länder som USA, Canada, Nya Zealand, Australien, Sydafrika och tretton europeiska länder.

Alla hjärtans dag är sett som den mest romantiska dagen på året, något som inspirerar miljoner par att göra det lilla extra den fjortonde februari varje år. För människor som har otrohetsaffärer är det en stor fråga kring vem man ska fira alla hjärtans dag tillsammans med? Victoria Milans undersökning visar att 47 procent av kvinnorna kommer att fira den fjortonde februari, medan 53 procent inte har något som helst intresse för dagens festligheter. 45 procent av männen runt om i världen märker ut Alla hjärtans dag i kalendern, medan 55 procent väljer att ignorera det hela.

På frågan kring hur de prioriterar dagen svarade 38 procent av de kvinnliga deltagarna att de planerar att träffa sin älskare, medan 35 procent endast kommer att fira dagen med sin partner. Dock medger 27 procent av kvinnorna att de vill träffa både sin älskare och sin partner. Männen, å andra sidan, gav ett signifikant annat svar. 36 procent svarade att de endast skulle fira dagen med sin älskare, medan anmärkningsvärda 43 procent svarade att de planerar att endast träffa sin partner. 21 procent av männen svarar att de kommer att fira med både partner och älskare, medan 27 procent av kvinnorna svarade det samma.

HEMLIGHETER PÅ ALLA HJÄRTANS DAG

De som planerar att spendera Alla hjärtans dag med sin älskare blev också utfrågade kring vilken ursäkt de använder för att komma ifrån sin partner. För både kvinnor och män var den vanligaste ursäkten att man jobbar över, med 35 procent av kvinnorna och 47 procent av männen som vilar tryggt på denna ursäkten för att lägga beslag på lite tid med sin älskare på Alla hjärtans dag. Den näst mest populära ursäkten är att säga att man är och tränar, med 26 procent av kvinnorna och 28 procent av männen som använder sig av den ursäkten. Att träffa en ensam och nydumpad vän används som ursäkt av 19 procent av kvinnorna, avsevärt mer än de 12 procent av männen som säger det samma. Att hasta ut för att köpa en hemlig present till sin partner var ytterligare än populär ursäkt, använd av 15 procent av kvinnorna men endast 9 procent av männen. Den minst använda ursäkten var att hälsa på en sjuk familjemedlem, vilken endast användes av 6 procent av kvinnorna och 4 procent av männen.

För en del av deltagarna var det dock ett gnutta sanning i ursäkterna. 32 procent av kvinnorna svarade att de faktiskt har behövt jobba övertid på Alla hjärtans dag tidigare, och 53 procent av männen hävdade ha gjort det samma. 31 procent av kvinnorna har också blivit uppringa på Alla hjärtans dag av en hjärtekrossad och nyseparerad vän, dock endast 21 procent av männen kan säga det samma. 45 procent av kvinnorna har också verkligen letat efter en hemlig present till deras partner på Alla hjärtans dag, jämfört med förbluffande 54 procent av männen. Å andra sidan har 35 procent av kvinnorna verkligen besökt en sjuk släkting på alla hjärtans dag, och 28 procent av männen.

Sigurd Vedal, grundare och VD för Victoria Milan, säger att uppgifterna från undersökningen erbjuder fascinerande insikter i hur viktig Alla hjärtans dag är för kärleksrelationer. “Svaren visar att ett stort antal människor fortsätter att uppleva det som nödvändigt att spendera alla hjärtans dag med sin långvariga partner, men att de som faktiskt firar dagen med sin älskare antagligen letar efter en mer passionerad erfarenhet, snarare än en sentimental. Att många av deltagarna också använder ursäkter som de faktiskt upplevt tidigare, visar också vilken noggrann bedömning de gör kring vad de säger för att inte dra uppmärksamhet eller misstänksamhet mot sig.”

För mer information, var god kontakta press@victoriamilan.com

Victoria Milan är en av världens ledande sociala nätverk för kvinnor och män som letar efter en affär. Tjänsten startades av den norske mediechefen Sigurd Vedal 2010, och har idag över 5,8 miljoner medlemmar i mer än 33 länder, som alla letar efter en diskret otrohetsaffär.