Metro vs. Maskulin - Vad föredrar kvinnor egentligen?

Dating kan vara skrämmande för både män och kvinnor.

Samhällets syn på båda könen och de förväntningar vi håller av varje, har utvecklats avsevärt under de senaste ca femtio åren. Idag uppmuntras män att vara mer känsliga, mer fashionabla och (vågar vi säga det) mer feminina.

Under tiden, fortsätter många kvinnor att distansera sig från långt hållna förväntningar: att de ska vara sminkade, att de bör ha på sig vissa typer av kläder och att de ska vara “bytet” i relationer, i stället för “jägaren”.

Naturligtvis har kulturell acceptans av transfrågor ändrats otroligt, men det är utan tvekan fortfarande en bit kvar att gå.

Vad betyder allt detta? Att veta hur man presenterar sig själv och hur man beter sig, för att attrahera potentiella partners är lite mer komplicerat än det brukade vara.

Lyckligtvis har onlinedejting bidragit till jämnt fördela fältet. Att kunna använda webbplatser som tillåter dig att skräddarsy dina sökningar gör det enklare att hitta din ideala partner än tidigare generationer kan ha trott vara möjligt. Men du måste fortfarande måste veta vem du är och hur du säljer dig själv.

Som man i dejtingspelet, kan det kännas en smula överväldigande att veta vad potentiella partners faktiskt vill ha i dagens samhälle. Metro eller manligt? Fashionabel eller klassisk? Slätrakad eller skäggig?

Låt oss titta lite djupare.

Vetenskapen av åtrå

Som med många ämnen, belyser vetenskaplig och sociologisk forskning om det okända av den “perfekta mannen”.

En studie visade att kvinnor drogs mer mot traditionellt maskulina män i länder med lägre livsförväntningar och överlag sämre hälsa. Omkring 4.500 kvinnor över 30 nationer visades bilder av olika män och bads välja de mest attraktiva män.

Allt eftersom vikten av en starkare konstitution och fysiskt motstånd mot sjukdomar växte, så gjorde deltagarnas val av “hunkiga” män. Dock, medan detta indikerade att dessa män skulle vara en lämplig partner och far (på en undermedveten nivå), visade forskningen också att kvinnor tenderar att koppla antisociala tendenser till mer “manliga” män.

Detta sätter den traditionellt starke mannen i en svår situation: fysiskt önskvärd, förvisso, men inte nödvändigtvis det bästa valet för att uppfostra barn efter att ha blivit far till dem.

Metro vs. Maskulin

Grooming och sexualitet

En annan studie visade att kvinnor fann män med skäggstubb på sina käkar attraktiva som kort- och långsiktiga partner, medan de med helskägg betraktades som mer aggressiva. Skägg visade sig också vara en indikator på äldre och sociala mognad.

Som resultat, fann forskningen att stubb indikerade att en man skulle vara en mer spännande, tillfredsställande sexuell älskare, medan de män som sparar ut skägg skulle ha ett större intresse av att uppfostra sina barn.

Borde metrosexuella kasta sina skäggtrimmer och sluta plocka sina ögonbryn, då?

Inte än.

Forskning som utförts med hjälp av en populär mobil dejtingapp avslöjade att metrosexuella män fick mer positiv uppmärksamhet än fyra andra typer (241 matchningar, med kvinnor runt 23 års ålder).

Den “avslappnade”, “hipstern”, “rockern” och “gymfantasten” var alla mindre populär än den metrosexuella mannen. Varför?

En expert föreslog att medan att spendera mer tid i badrummet än kvinnan i förhållandet kan vara en negativ faktor, kan deras uppmärksamhet på detaljer indikera att de är en uppmärksam partner.

“Om du värdesätter ditt utseende och värderar besök på prestigefyllda ställen att äta, dricka, och tillbringa din semester, kommer du att en perfekt passform”, säger Caroline Brealey, en relation expert.

Vad betyder allt detta?

Allt som allt är detta något förvirrande.

Vissa kvinnor tillfrågade i undersökningar kopplade tydligt män med mer “manliga” egenskaper som genetiskt attraktiva, särskilt för att föda upp starka barn och bidra, men såg dem som mindre tillförlitliga. Andra, under tiden, tänkte att de med skägg har en bättre chans att uppfostra barn väl.

Under tiden, anser en del kvinnor att en fåfäng, metrosexuell man är en mer uppmärksam partner.

Förvirrad? Tja, var inte det.

Vad detta egentligen säger är att smak och perspektiv skiljer sig - vilket vi alla visste ändå. Vad en kvinna ser som en ideal look eller egenskap, finner en annan det som en stor avtändning.

När man dejtar på nätet, är det viktigt att vara sig själv - bokstavligt och bildligt. Använd inte en bild av dig själv från 10 år sedan, som visar dig som du var. Uppfinn inte hobbies för att själv intressera vissa kvinnor eller skapa en falsk historia för att verka mer erfaren.

Var ärlig om dig själv och vem du är. Som de säger, det finns någon där ute för alla - och du kanske blir överraskad av det stora antalet potentiella partners som finner dig oemotståndlig.

Victoria Milan, är vi dedikerade till att hjälpa människor i äktenskap och förhållande finna sin perfekta partner för utomäktenskaplig passion. Du kan hitta den perfekta mannen eller kvinnan du drömmer om och återupptäcka spänningen du inte kan få med din långsiktiga partner.

Kom ihåg: var dig själv - oavsett om du är en välbärgad metrosexuell eller inte.