Otrogen i virtuell verklighet - Är det VERKLIGEN “otrohet”?

För flera år sedan, var utsikterna för att kunna leva ett andra liv i en virtuell värld grejer för science fiction.

Idag, dock, har vi denna lyx i överflöd. Inte bara ger VR-teknik nu verkligt uppslukande upplevelser i våra hem, men online alternativa världar tillåter oss att bygga vår drömtillvaro utan begränsningar från vardagen. Ta en titt på Second Life.

Denna massiva virtuella värld må ha skapats för mer än 13 år sedan (byggde en mötesplats med över 1 miljon medlemmar under sitt första decennium), men det är fortfarande mycket aktivt. Fram till sommaren 2016, hade det varit mer än 46 miljoner unika registreringar för Second Life, medan mellan 10 000 till 12 000 personer registrerar sig varje dag.

Life2.0

Det är inte svårt att se varför. Du kan skapa din egen avatar, interagera med virtuella miljöer, träffa andra spelare, kommunicera muntligt - du är fri att bygga ett helt annat liv. Dess skapare är mycket angelägna om att betona att det är inget spel, dock: detta är en pågående upplevelse, utan någon objektivbaserad struktur eller slutmål. Som “verkliga” livet, det bara “är”.

Detta är Inte bara en flykt för många människor som vill omfamna erfarenheter utanför sin vanliga verklighet, det är också ett effektivt sätt att träffa nya människor och bygga relationer med dom du annars kämpar för att träffa offline. Du kan också välja vilken typ av virtuell livsstil du har: det finns tre olika klassificeringar för att kontrollera mängden frihet människor roar sig med i Second Life.

Medan den Allmänna inställningen är idealisk för yngre medlemmar, utan nakenhet eller extremt våld, tillåter den Moderata vissa svordomar, våld och nakenhet. Vuxen, är dock inställningen för den som söker högsta nivån för våld eller sexuell aktivitet.

Virtuell Sex

Vanligtvis använder människor Second Life som ett sätt att skapa relationer. Online äktenskap är inte ovanliga, medan sex är också tillgängligt (med ålderskontroll, för att undvika att minderåriga bedriver olämpliga aktiviteter). Det första paret att mötas genom Second Life och hålla ihop, Booperkit Moseley och Shukran Fahid har fått barn och haft en lång relation sen dess, medan andra “verkliga” partnerskap har blomstrat sen dess.

Naturligtvis, ger den sociala aspekten av Second Life gifta och i förhållande en chans att komma i kontakt med andra i en virtuell värld. Dom kan få sig själva att se ut som dom vill, dom kan anta en personlighet annorlunda från sin egen - dom kan ha sex med fler människor än dom någonsin skulle kunna i den verkliga världen utan att behöva komma på ursäkter och smyga runt.

Men, är detta verkligen “otrohet”? Är en affär i en virtuell miljö, utan fysisk kontakt, samma sak som att ha samlag med en person av kött och blod? Detta är ett komplext område. Även om det inte finns någon verklig sex, kan den känslomässiga kontakten mellan två eller fler personer mycket väl kännas verkliga - och detta kan mycket väl leda till fler bekymmer än endast fysisk intimitet.

Naturligtvis, medan människor kan mycket väl ha affärer i Second Life och väljer att träffa sina virtuella partners offline, kan en viss besvikelse mycket väl vara oundviklig. När allt kommer omkring, när du bygger en avatar i Second Life, utformar du vanligtvis en presentation av dig så som du vill vara, eller fokuserar på dina starkaste egenskaper. Om du är benägen att göra dig själv mer muskulös, vad stoppar en partner från att göra samma sak?

Med detta i åtanke, är det rimligt att förvänta sig att den “riktiga” personen ska vara allt från den virtuella världen? Denna filosofiska dilemma är mindre komplicerat än det först kan verka. När allt kommer omkring, när du har en affär med någon verklig, är det lätt att bli en bättre version av dig själv och vara den person du vill vara, men kanske inte tillräckligt fri i vardagslivet. Det är befriande.

Att ha din kaka och äta den också

Naturligtvis, för människor instängda i stela, olyckliga äktenskap, eller för dom som är lyckligt singel, skapar Second Lifes virtuella frihet ett mer spännande alternativ? Du kan träffa nya människor hela tiden, du kan ha online (och offline) sex med flera partners, allt utan att behöva binda eller “stadga” dig. Inte alla gillar att involvera sig i långsiktiga relationer, så chansen att njuta av virtuell flört och sex utan ansvar skulle kunna vara det perfekta valet.

Allt eftersom virtuella världar fortsätter att utvecklas och växa mer uppslukande, kommer folk alltid att använda dom för att träffa nya partners, oavsett om dom redan är i en relation eller inte. Victoria Milan är ett nätverk för onlinedejting för människor i äktenskap och i relationer som vill ordna diskreta möten, genomföra affärer utan komplexiteten i Second Life. Medan virtuella världar kan ha många fördelar, kräver det fortfarande engagemang: du måste ta hand om din avatar och hantera systemet.

Med Victoria Milan, registrerar du dig, laddar upp din profilbild och hittar en lämplig partner i ditt område för vuxennöjen utan krav - det är så enkelt. Det är den perfekta lösningen för alla som vill rymma från ett sexlöst äktenskap, en stel relation eller bara återuppleva passionen!